tisdag 17 maj 2011

Dublin Pt. 1

DUBLIN
 20110513 - 20110515
Första dagen:

Trötta men peppade tjejer på planet som lyfte 06.30 från Stansted Airport.

Väl framme i Dublin satte vi oss på ett mysigt ställe i Temple Bar och åt frukost. På det här stället fick vi också frågan "are you sisters?" för första gången den helgen. Det här höll sedan i sig och vi fick den frågan runt 6-7 gånger under helgen. Stört? Haha.

Efter frukosten begav vi oss på upptäcktsfärd. Efter diverse misslyckade hoppbilder gick vi till Dublin Castle och St. Patrick's Cathedral (som ni ser på bild).

Ett besök på Guinness Storehouse är ett måste när man är i Dublin. Museumet i sig är fantastiskt, men att de är så sjukt stolta över sin öl är pinsamt. Här blev vi också fotograferade av en gammal gubbe som inte kunde fatta att vi inte var systrar. Frun stod dessutom bredvid när det hände haha!

Vi lämnade Guinness lite småtrötta och på vägen tillbaka stannade vi till bland blommorna och örterna vid en gammal kyrka (kommer inte på vad den heter). Vi gick sedan förbi Ha'Penny Bridge (den vita lilla bron) och tog sedan lite kort på The Spire of Dublin som ligger på O'Connell Street vilken är en av de två stora shoppinggatorna i Dublin.

Efter två timmars sömn var vi redo för natten och alla pubarna (två av de ser ni i kollaget här) i Temple Bar. Vi började med att äta mat på puben "The Oliver St. John Gogarty's" och guuuuuuud vilken god mat det var! Vi lyssnade även på irländsk livemusik där men det och mycket annat skriver jag mer om i nästa inlägg om vårt äventyr.


1 kommentar:

  1. härliga bilder! dublin och irland e mitt drm resmål =)

    SvaraRadera